Víkend na Spišskom hrade bude patriť bojovým umeniam

13.07.2005 Levoča

Spišské Podhradie 13. júla (TASR) - Zbrane zarinčia počas nasledujúceho víkendu na Spišskom hrade, kde 16. a 17. júla bude druhý ročník Festivalu historickýc...
Spišské Podhradie 13. júla (TASR) - Zbrane zarinčia počas nasledujúceho víkendu na Spišskom hrade, kde 16. a 17. júla bude druhý ročník Festivalu historických bojových umení. Predstavia sa šermiarske skupiny, lukostrelci, sokoliari, hradné nádvorie oživia doboví remeselníci.

Organizátori tiež pamätali na deti, ktoré budú zabávať bábkari, kaukliari, divadelníci a pripravené sú rytierske súťaže. S históriou hradu bude korešpondovať aj občerstvenie - ponuku obohatí pečené prasiatko a medovina.
\"Program festivalu sme koncipovali ako celodenný a tomu je prispôsobené aj vstupné. Organizácia podujatia je finančne náročná, preto sme zvýšili cenu klasickej vstupenky na 160 korún, zľavnená bude stáť 100 korún, \" informoval marketingový manažér Spišského múzea v Levoči Kamil Tomčofčík. Doplnil, že novinkou sú rodinné vstupenky za 370 korún a skupinové zľavy. Pätnásť a viacčlenné skupiny zaplatia za jednu vstupenku 140 korún.
 

Vyberte región